Ce-mi place în Focşani. Brutăria Marco




Ieri, în drum spre bunicii piticilor, am trecut pe la Obor, să luăm ceva bun de la BrutăriaMarco. Nu ştiu care a fost argumentul alegerii locaţiei, cert este că brutăria contrastează cu zona, de la arhitectură până la amenajarea interioară şi produse. Înăuntru, vitrinele pline de pâine cu secară, cu mălai, multicereale, ceapă sau măsline, de plăcinte cu mere sau brânză şi stafide ori iaurt, de cornuri, cornuleţe, biscuiţi, prăjituri – eclere, tiramisu, amandine, savarine, tarte cu fructe, krantz, specialităţi proprii şi, of, Doamne, macarons – te fac să te simţi în raiul gurmanzilor, al împătimiţilor de dulce şi bun, de crocant şi pufos, de cremos şi glazurat.


Brutăria arată foarte bine. Mobilierul e de calitate, cred că dintr-un lemn negru, nu din plastic ori pal de proastă calitate vopsit strident şi nepotrivit, pe pervaz înveselesc drumeţii câteva ghivece cu floră colorată, iar vânzătoarea brunetă cu ochi verzi-albaştri şi chipiu servea clienţii cu răbdare şi cu zâmbet.
Pe rafturile de sus, se dau rotunde nişte pâinici cu împletituri, despre care am aflat că sunt numai bune de servit ciorbiţa în ele. Deja îmi lasă gura apă după un borş de fasole cu miros de leuştean şi alături cu muuuultă ceapă fie ea verde, galbenă sau roşie.




 Un punct în plus consider că este vânzarea, alături de produsele proprii, a sticluţelor cu chefir, lapte bătut şi sana de la Vranlact, căci, din punctul meu de vedere, să cumpărăm ceea ce se produce local mi se pare foarte benefic pentru noi toţi.
Chiar sunt bune şi merg foarte bine cu pâinea care pârâie de crocantă ce e. Există şi un aparat care, vorba reclamei, face şi espresso, dar şi un frigider cu Pepsi. Produsele pot fi luate la pachet sau pot fi consumate acolo, la măsuţe şi scaune înalte.



 Ieri am cumpărat pâine cu multicereale şi pâine cu mălai. Le-am mâncat cu ciorbă de perişoare şi sărmăluţe de la mama soacră. Buuune! Nu ne-am putut abţine apoi de la tiramisu, prăjitura Marco şi plăcintele cu mere şi scorţişoară. Excelente! Despre prăjitura Marco, o doamnă care a venit să servească atunci când numărul clienţilor a crescut, mi-a spus că are o cremă specială, cu cafea fiartă,  deasupra o foaie crocantă de ciocolată, iar dedesubt un blat consistent, delicios.


Am observat în fugă, cu vreo săptămână în urmă, că Brutăria Marco există şi în Promenada Focşani, o locaţie cu aceleaşi trăsături de eleganţă şi bun gust. Ce să zic? Le doresc succes şi sper să nu renunţe niciodată la calitate.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii