Vedea-v-aş în pamperşi, guvernanţi împuţiţi


Şi îmi permit să folosesc cuvântul de vreme ce însuşi preşedintele Băsescu şi-a permis să îl folosească, nu? Că mi-a ajuns cuţitul la os. Aşa că vedea-v-aş în pamperşi, guvernanţi împuţiţi, îmbuibaţi şi nesimţiţi, care, pun pariu, habar n-aveţi cum e să renunţaţi la pâine ca să-ţi cumperi medicamentele de inimă şi tensiune, cum face bunică-mea, cum e să nu te ţină picioarele, dar să renunţi la autobuz fiindcă mai bine îţi iei mălai cu banii de bilet, cum e să aduci acasă cel mai ieftin parizer şi copiii tăi să creadă că mănâncă friptură.
Cum digeraţi, lovi-v-ar constipaţia, când DSP-urile nu mai dau lapte praf pentru bebeluşi, când oamenii dau iama-n covrigi, ca să-şi astâmpere foamea?
Cum vă îmbrăcaţi în costume de mii de euro, rupe-s-ar pe voi, când românii se îmbracă de la second hand şi cu chinezării?
Cum vă suiţi în maşinile de zeci de mii de euro, n-ar mai porni, când pentru români şi biletul la personal a ajuns să coste prea mult?
Cum dormiţi în viloaiele de milioane de euro, umple-s-ar de gândaci şi mucegai, cînd tinerii n-au bani de-o garsonieră, când oamenii se văd ameninţaţi că ajung în stradă din cauza datoriilor la întreţinere?
Cum ajungeţi să vă trataţi bolile în străinătate, vedea-v-aş în spitalele din România, când celor internaţi aici li se cere să vină de-acasă cu toate alea?
Am muncit cât am putut ca să-mi cresc copilul decent şi acum ziceţi că-mi scădeţi indemnizaţia? Păi, când or face fetele tale copii, Băsescule, să-i crească şi ele cu 600 lei lunar. Când vei ajunge mai bătrân decât eşti, Băsescule, să trăieşti şi tu cu o pensie de 500 lei. Vede-te-aş într-un apartament de două camere, Băsescule, fără subvenţie la căldură. Atunci să vezi de ce iarna nu-i ca vara, Băsescule. Să ai nevoie de medicamente şi să-ţi zică farmacista că nu se mai dau compensate şi gratuite, Băsescule.
Cât mai sugeţi din ţara asta, guvernanţi împuţiţi? Nu vi s-au umflat destul burţile? Nu v-au crescut destul guşile? Cât vă mai trebuie, nesătuilor? V-aţi trezit acum că singura soluţie e scăderea pensiilor, salariilor, ajutoarelor de şomaj, indemnizaţiilor pentru mame? Dar până acum ce-aţi făcut? Când toată lumea zicea că e criză şi că vine peste noi, tu ce ziceai, Băsescule? Că România e buricul pământului, că nu ne trebuie împrumuturi externe, că sunt bani căcălău. Unde-s acum banii, Băsescule? De ce ne-aţi îndatorat, guvernanţi împuţiţi? Ce mai vreţi de la poporul ăsta? O să ne daţi apă cu program, o să întrerupeţi curentul electric, o să luăm pâine la cartelă, o să dăm şpagă vânzătoarei pentru un litru de lapte şi câteva ouă? S-au mai întâmplat toate astea, da, nu uitaţi, îmbuibaţilor, că ăia care le-au făcut au sfârşit ciuruiţi şi, deşi mioritici, ne-am bucurat.
Nu ştiu pe ce vă bazaţi, împuţiţilor, când învârtiţi cuţitul în rană, dar dacă mai insistaţi, n-o să mai fie leac pentru voi.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii